El projecte d’abastament d’aigua dels municipis del nord de la Conca de Barberà amb problemes de potabilitat ja es comença a definir i el Consell Comarcal de la Conca ja té sobre la taula el projecte de la primera fase. Un projecte que ha estat redactat pel Consorci d’Aigües de Tarragona i que permetrà portar l’aigua des de Sarral fins a Forès, que és el punt més alt de la comarca.

El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, destaca que tenir aquest document és la part més important del projecte. I és que la primera fase és la que requereix d’una infraestructura més complexa amb tot un sistema de bombes que permetin pujar l’aigua fins a Forès.

La Conca crearà una xarxa de distribució pròpia

Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Conca està treballant en la redacció del segon tram, que consistirà en estendre, des de Forès, una xarxa pròpia cap als 8 municipis de la comarca amb problemes de potabilitat.

El projecte avança, però encara no hi ha un calendari d’actuacions. De moment, es preveu que el projecte de la segona fase estigui finalitzat al febrer i, llavors, caldrà acabar de definir alguns detalls del finançament del projecte, que ascendeix a uns 7 milions d’euros. Tot i això, la previsió és que els treballs es poguessin encetar durant el primer semestre de l’any.