Una vintena d’alumnes de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga han començat la temporada de concursos aquest cap de setmana al Teatre Bartrina de Reus per participar a la novena edició del premi beca Roseta Mauri. 12 de les 24 coreografies espluguines van marxar de la capital del Baix Camp amb un premi.

Les escoles de dansa de la demarcació s’han trobat a Reus durant 4 dies de masterclass i actuacions de diverses modalitats, en un 2019 en què la ciutat commemora l’any Roseta Mauri. Les coreografies de l’Escola de Dansa del Casal han aconseguit 3 segons premis i 8 medalles de plata, mentre que totes les ballarines van participar a la masterclass. D’aquestes classes de ball, tres alumnes de la Conca van ser reconegudes entre les millors, també van aconseguir 3 mencions de segona posició i 2 de terceres posicions.

Participació al concurs i masterclass del premi beca Roseta Mauri (Foto: cedida)

L’Escola de Dansa del Casal presentarà les noves coreografies públicament el 16 de febrer

El certamen va comptar amb la participació de més de 900 alumnes de centres i escoles de dansa de la demarcació. Per això, la directora de l’Escola de Dansa del Casal, Jèssica Estadella, valora positivament la participació de les seves alumnes al concurs i per l’oportunitat d’assistir a classes amb diferents professors.

D’altra banda, l’escola de l’Espluga també ha rebut altres reconeixements aquest cap de setmana, com per exemple a la Nit d’Entitats per les
dues medalles d’or del concurs nacional Anaprode. El Casal de l’Espluga també ha volgut donar un impuls a les ballarines de l’escola amb una beca de 300 euros per organitzar una masteclass amb un coreògraf d’alt nivell al llarg del curs.