Aquest dissabte a la sala d’actes del Museu de la Vida Rural s’ha presentat el llibre “El porró. De Poblet a Nova York” de Josep M. Rovira i Valls. A més de l’autor, l’acte ha comptat amb la presentació del periodista i escriptor Joan Rendé i Masdéu que va destacar les aportacions més rellevants de la nova publicació.

El llibre de Josep M. Rovira, editat per Cossetània Edicions, centra la seva mirada en aquest recipient d’origen català, però present històricament en altres punts del món. D’aquí, Rovira titula el viatge que ha fet el porró, des de Poblet al segle XIV on s’hauria trobat la primera referència, i fins a Nova York com a estri universal.

Així, el treball fa un repàs de l’evolució del porró des de l’edat antiga fins a l’actualitat i la importància de beure al galet. El treball reflexiona sobre com s’ha sabut reinventar i reinterpretar, des dels seus orígens a Poblet, al segle XIV, fins a les grans col·leccions internacionals de vidre, el porró ha estat la inspiració de poetes i literats, i d’artistes com Picasso, Miró i Matisse.

L’obra s’ha publicat gràcies a la Beca Maria Font de Carulla, convocada pel Museu de la Vida Rural, l’Editorial Barcino i la Fundació Carulla. L’objectiu de la beca és afavorir la recerca etnològica, però també projectes de recerca sociològica, històrica i literària que tinguin a veure específicament amb el món rural.