Amb més de quatre segles i mig de tradició la Fira de Sant Vicenç torna aquest cap de setmana del 26 i 27 de gener a l’Espluga de Francolí. La 454a edició es presenta amb un repunt del nombre de paradistes que permetrà recuperar el tram de la Travessera de Poblet i, com ve sent habitual, enmig d’un ambient plenament hivernal.

Ja s’estan fent els últims retocs perquè des d’aquest dissabte aquests espais de l’Espluga s’omplin de visitants i parades de productes de proximitat i altres propostes. En ple hivern sembla que les temperatures no seran tant baixes com aquests dies, però això no ha espantat els paradistes ja que enguany hi haurà uns 250 estands.

Oficialment, la Fira donarà el tret de sortida a dos quarts de 12 del matí des de la plaça 1 d’octubre, a la rotonda del Casal, amb la inauguració a càrrec del director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. La comitiva formada també per les autoritats locals recorrerà el recinte firal fins a la sala de plens, a l’Antic Hospital, on clourà l’acte inaugural.

Consulta el programa d’actes de la 454a Fira de Sant Vicenç

Un dels punts on creixerà l’oferta és a l’aparcament del supermercat Spar on s’hi podran trobar empreses catalanes del sector de l’energia i les telecomunicacions en la que s’ha anomenat primera Fira de Consum Estratègic.

El programa d’actes inclou propostes socials, culturals i esportives que proposen les entitats de l’Espluga. Teatre, presentacions d’un llibres, xerrades o portes obertes a entitats completen l’agenda.

També arriba el moment de reconèixer la tasca dels espluguins/es durant el 2018 amb la 21a Nit d’Entitats que enguany seguirà amb una nit més festiva. Abans de tot això, el Joc del Perxe, el concurs que posa a prova els coneixements de les entitats de l’Espluga.