El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha visitat l’Espluga aquest divendres per signar el conveni de la Xarxa Rescat amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí. Amb aquest acord, els vigilants municipals del municipi s’integren al sistema de telecomunicacions que utilitzen la resta cossos de seguretat i emergències de Catalunya.

El conseller d’Interior ha destacat que amb l’aprovació d’aquest conveni, l’Espluga disposarà d’una nova eina amb connexió directa amb Mossos d’Esquadra i que té per objectiu la coordinació entre els agents que intervenen en les emergències.

“És una eina més per ajudar-nos entre tots a tenir un país més segur i preparat per les emergències”, ha expressat Buch, qui al mateix temps ha recordat l’alt índex de seguretat de l’Espluga i la Conca de Barberà. Al seu temps, l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha agraït la tasca i suport del Departament d’Interior, mentre que ha refermat la predisposició de l’Ajuntament a col·laborar-hi.

Els vigilants municipals formaran part d’aquesta xarxa

La xarxa Rescat pretén dotar de més cobertura tant a les zones urbanes com a les rurals. Actualment aquest sistema de telecomunicacions té més de 28.000 usuaris i s’està completant la fase d’integració de les policies locals de Catalunya.

Durant la visita, el conseller ha firmat el llibre d’honor de l’Espluga i ha rebut la biografia del cardenal Vidal i Barraquer com a obsequi per part del consistori. Miquel Buch també ha visitat els equipaments municipals de l’Antic Hospital.