L’Associació Vimbodí Pets ha denunciat a través de les xarxes socials que quatre cadells de gos, d’unes tres setmanes d’edat, van ser localitzats aquest dilluns dins d’un contenidor del municipi, dos d’ells morts i els altres també amb evidents signes de maltractament.

ENTREVISTA a la presidenta de Vimbodí Pets

El col·lectiu ha explicat que els cadells van ser trobats a l’interior d’un sac i que haurien estat morts a cops. El text relata que els dos gossets trobats encara amb vida van ser traslladats d’urgència al veterinari, però que les lesions que havien patit va provocar que fossin sacrificats.

Els quatre cadells han acabat morint

Vimbodí Pets ha explicat que han denunciat els fets als Mossos d’Esquadra i assenyalen que es tracta d’un cas de maltractament animal greu que poden ser castigats amb importants multes econòmiques.

En la mateixa publicació, l’entitat ha fet una crida per tal d’acabar amb el maltractament animal i l’abandonament de les mascotes, al mateix temps que ha exigit a l’Ajuntament de Vimbodí «una política adient a la normativa vigent». El col·lectiu demana més recursos per explicar que «la llei prohibeix la cria incontrolada dels animals domèstics» i que consideren que cal esterilitzar-los per evitar més abandonaments. En tot cas, el text recorda que existeixen associacions que treballen per aconseguir adopcions d’animals.

Resposta social per acabar amb el maltractament animal

Després de la publicació, diverses entitats animalistes de la comarca s’han fet ressò del fet i l’Associació Montblanc Gat i Gos ha proposat, també a través d’un missatge al Facebook, que els col·lectius de la Conca puguin fer pinya i que es convoqui una concentració unitària contra el maltractament animal.