El Museu de la Vida Rural de l’Espluga acollirà aquest dissabte la presentació del llibre “El porró. De Poblet a Nova York” de Josep M. Rovira. L’acte, en el marc de la Fira de Sant Vicenç, començarà a les 6 de la tarda a la sala d’actes i comptarà amb la presentació del periodista i escriptor Joan Rendé.

El nou llibre de Josep M. Rovira, editat per Cossetània Edicions, fa un repàs de l’evolució del porró des de l’edat antiga fins a l’actualitat i la importància de beure al galet. El treball aprofundeix en un dels objectes típics catalans que més s’ha sabut reinventar i reinterpretar, des dels seus orígens a Poblet, al segle XIV, fins a les grans col·leccions internacionals de vidre, el porró ha estat la inspiració de poetes i literats, i d’artistes com Picasso, Miró i Matisse.

L’obra s’ha publicat gràcies a la Beca Maria Font de Carulla, convocada pel Museu de la Vida Rural, l’Editorial Barcino i la Fundació Carulla. L’objectiu de la beca és afavorir la recerca etnològica, però també projectes de recerca sociològica, històrica i literària que tinguin a veure específicament amb el món rural.