El nou col·lectiu antifeixista sorgit a la Conca de Barberà ha celebrat aquest dissabte al migdia el primer acte públic a l’avinguda de l’Estació de Montblanc. La crida va aplegar una quarantena de persones.

Antifeixistes Conca ja és des d’aquest cap de setmana un moviment visible a la comarca. La primera mostra d’activitat és el mural que els assistents van pintar a l’avinguda de l’estació, on també van celebrar-hi un vermut musical.

Al mur, on ja hi havia pintades de moviments germans, ara s’hi poden llegir els conceptes “anticapitalista”, “proLGTBI”, “feminisme”, “antifeixisme” i “antiracisme”, i és que aquestes són les ideologies amb les quals el nou col·lectiu s’autodefineix. En l’acte també es van penjar diverses pancartes, una d’elles amb la firma d’Arran, organització juvenil de l’esquerra independentista. De fet, la nova organització assegura que vol ser el paraigua de persones i altres col·lectius que els uneixi l’antifeixisme.

Un dels membres d’Antifeixistes Conca explica els orígens de l’agrupació

Un col·lectiu antifeixista com a resposta a l’auge de l’extrema dreta

Una de les pancartes que es van penjar en l’acte d’aquest dissabte (Foto: Gerard Bosch)

L’auge de l’extrema dreta a Espanya i arreu del món o la crisi del capitalisme són dos factors que expliquen el naixement d’aquesta nova agrupació. “Creiem que és necessari crear un grup que contraposi aquest pensament que s’està estenent”, ha explicat el Gerard, un dels membres d’Antifeixistes Conca.

El col·lectiu vol arribar a totes les poblacions de la comarca

La voluntat del nou col·lectiu és proposar una sèrie d’actes per tal de conscienciar la ciutadania, siguin festius, lúdics o reivindicatius. El moviment vol arribar arreu de la Conca de Barberà i, per això, han explicat que pretenen organitzar propostes a diverses poblacions de la comarca.