La marca Vins i Caves Portell de la Vinícola de Sarral serà el patrocinador oficial de la Festa de la Calçotada de Valls durant els pròxims 5 anys. La promoció de Portell serà visible ja en la 38a edició de la festa que se celebrarà el diumenge 27 de gener, amb el mercat de la calçotada ja des de dissabte.

Les dues parts han firmat l’acord aquest dijous a Sarral durant la visita dels representants de la festa i del sector de la restauració de l’Alt Camp a la Cooperativa Vinícola. Per al gerent de la Vinícola de Sarral, Joan Torné, el patrocini de la Festa de la Calçotada serà important per visibilitzar la marca Portell al territori i a l’àrea metropolitana de Barcelona. “Últimament ens hem dedicat molt a l’exportació, potser hem oblidat més el mercat interior i això ens ajudarà a tornar a treballar-lo”, ha reconegut el gerent.

Joan Torné, gerent de la Vinícola de Sarral, valora el patrocini
Rafael Castells, secretari de la Cambra de Comerç de Valls, valora l’acord amb Portell

Un 70% de la producció del Cava Portell es destina a l’exportació

El suport de Portell a la Festa de la Calçotada de Valls serà visible als pitets, un dels elements simbòlics de la cita, així com als pitets gegants del concurs de menjar calçots i als davantals del concurs d’elaboració de Salsa de la Calçotada de Valls. A més a més, el patrocini de la Vinícola de Sarral també es podrà veure als cartells, programes i pancartes de benvinguda.

Durant la festa, tant el diumenge com el dissabte, al Pati de Valls hi haurà un estand dels Vins i Caves Portell i, d’altra banda, els guanyadors dels diversos concursos també rebran lots d’ampolles de cava i vins sarralencs.

La Vinícola de Sarral posa en marxa una nova nau

Un dels espais de la nova nau de la Vinícola de Sarral (Foto: Gerard Bosch)

La signatura del conveni entre Portell i la Festa del Calçot ha vingut acompanyada de la visita a les instal·lacions de la Vinícola. Els representants de l’esdeveniment vallenc també han pogut conèixer la darrera ampliació de la cooperativa. I és que per superar els 2 milions d’ampolles i treballar més còmodament, la Vinícola està posant en marxa una nova nau d’uns 6.000 metres quadrats on s’hi traslladarà l’elaboració del cava. L’ampliació ha suposat una inversió de més de 4,5 milions d’euros i es preveu que pugui estar operativa al 100% a partir de l’abril.

Fundada el 1907, la Vinícola de Sarral està formada per uns 670 socis i produeix anualment 7,5 milions de litres de vi. Cada any, s’envasen més d’1,7 milions d’ampolles sota la marca Portell, 1,2 de les quals són de cava i el 70% s’exporta a països d’Europa, Estats Units i al Japó.