El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet ha millorat les seves xifres de visitants després de la reobertura de l’equipament aquest abril, un cop acabada la remodelació del museu. Respecte al mateix període del 2017, de maig a desembre, les visites han crescut un 7% el 2018.

Durant els darrers vuit mesos del darrer any, el museu de Vimbodí va rebre 5.465 visites, 353 més que els mateixos mesos l’any anterior, mentre que durant el 2017 van ser 7.437. Els mesos més forts van ser l’agost, l’octubre i el novembre. En aquest sentit, el museu s’ha vist beneficiat també de l’alta afluència a la Festa del Vidre Artesà, Vitrum. De fet, només durant l’octubre es van superar els 2.000 visitants. A més a més, l’activitat del 2018 també ha estat reforçada amb diversos tallers familiars vinculats a la tradició vidriera.

La millora també ha revertit amb un major nombre de venda de peces que, en aquest cas, millora les del 2017 sencer. L’any passat la botiga del museu va vendre 616 roses de vidre, 234 setrills convencionals, 100 setrills ‘matrimoni’, 145 porrons, 164 figuretes de gats i 137 caragolets, entre d’altres. A tot això cal sumar-hi les peces elaborades al museu però venudes en punts de venda externs.