Montblanc ha fet un pas més per enderrocar l’edifici de Cal Contijoch. Va ser aquest dilluns, 7 de gener, que la Junta de Govern Local va aprovar inicialment l’enderroc d’aquest edifici, annexionat a la muralla de Sant Francesc.

Aquesta aprovació arriba després que el passat mes de juliol, el Departament de Cultura avalés la descatalogació de Cal Contijoch com a bé cultural d’interès local i el seu enderroc. D’aquesta manera, Montblanc dóna continuïtat a la recuperació de la muralla.

L’Ajuntament de Montblanc va comprar fa uns anys aquesta casa pairal, va demanar la seva descatalogació i la comissió de Cultura ho va avalar.

La CUP, però, es va posicionar en contra i va presentar un recurs d’alçada, que el passat juliol es va resoldre a favor de la descatalogació. És per això que l’equip de govern ha seguit endavant amb el projecte.

Ara caldrà posar l’aprovació inicial de l’enderroc de Cal Contijoch a exposició pública, per la qual cosa encara no hi ha un calendari d’actuacions. Aquest és un pas més per recuperar la muralla a la zona de Sant Francesc.