L’any 2018 ha acabat amb zero víctimes mortals en accidents de trànsit a les carreteres de la Conca de Barberà. Tot i això, contrasta amb l‘increment del 70% dels accident interurbans a la demarcació de Tarragona, on la situació ha estat alarmant amb 39 morts. Pel que fa al conjunt de Catalunya, les víctimes mortals augmenten un 7%.

La Conca ha passat de 1 accident mortal el 2017 a 0 aquest darrer any, mentre que al Tarragonès i al Baix Camp hi ha hagut un augment important. A la demarcació l’any 2018 s’han lamentat 44 accidents mortals, 22 de les quals van patir accidents en només 3 vies: 13 a l’N-340, 3 a l’AP-7 i 6, a l’A-7. 

Una de les dades que s’han donat a conèixer durant la presentació del balanç de sinistralitat és que en el 4% de tots els accidents, el conductor anava begut. Al mateix temps, des del Servei Català de Trànsit (SCT) apunten que “la distracció continua sent el principal factor, present en un de cada quatre accidents del 2018” i, d’altra banda, un 77% del total dels expedients sancionadors  de l’any passat van ser per excés de velocitat.

Per revertir aquestes dades, el conseller d’Interior, Miquel Buch, al costat del comissari en cap de Mobilitat, Joan Carles Molinero, i el director del SCT, Juli Gendrau, han anunciat que es tornaran a fer controls de trànsit amb helicòpters i també es potenciaran les patrulles de mossos amb vehicles sense logotipar i s’instal·laran sis radars més, tres de fixes i tres de mòbils.