Una vintena de joves aturats podran formar-se en matèria de cuina o bé de fabricació d’electromecànica i obtenir un Certificat de Professionalitat a través del nou programa que ha presentat Concactiva aquest dimecres.
Es tracta de Joves Actius, una formació professionalitzadora finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i que començarà a finals de gener o aquest febrer.

El programa s’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que en aquests moments no estiguin estudiant ni treballant. L’objectiu de Joves Actius és aconseguir la inserció laboral d’aquests nois i noies o bé el retorn al sistema educatiu.
D’una banda, hi haurà una línia de cuina i cambrer de sala i de 270 hores de durada i 80 hores de pràctiques en restaurants i, l’altra, de fabricació electromecànica de 400 hores i 40 de pràctiques en empreses. Es tracta d’un títol homologat que és es pot convalidar amb diversos graus mitjà de formació professional.

En la presentació, el tècnic de Concactiva i coordinador de Joves Actius, Carles Heredia, va exposar que la iniciativa sorgeix arran de la manca de programes per a joves amb poca formació, ja que l’any 2017 va deixar de fer-se el PQPI-PFI de cuina a Poblet. El coordinador va explicar als interessats que el projecte arrancarà previsiblement a finals de gener amb les sessions d’orientació i tutorització, mentre que la formació començarà quan els dos grups de 10 persones estiguin definits.

ÀUDIO: El coordinador de Joves Actius explica l’origen del programa

Una de les finalitats del nou programa és que els joves puguin trobar feina. Per aquest motiu, els alumnes rebran orientació, però a més a més les empreses que els contractin rebran una subvenció per incentivar el seu retorn o entrada al mercat laboral.

Aquest darrer aspecte és el que va destacar el president del Consell Comarcal de la Conca durant la presentació. Francesc Benet va destacar que des del 2013 un total de 164 joves han estat ocupats gràcies als programes formatius de Concactiva dels quals en va remarcar un alt percentatge d’inserció laboral.