La demanda de visites guiades al nucli medieval de Montblanc segueix la tendència ascendent dels darrers anys i marca durant el 2018 un nou rècord en superar els 15.000 usuaris. Les visites individuals segueixen sent les més nombroses, sent un 44,5% bàsicament de cap de setmana, mentre que el 28% han estat escolars i el 27,5% grups d’adults.

El servei de visites guiades ha crescut amb força des del 2014, quan es van assolir les 10.000 persones. El 2017 les xifres van augmentar arribant a 14.397, un balanç que el 2018 supera amb 15.038 persones.

Pel que fa a les visites individuals el 2018 manté dades similars de l’any anterior, només amb una variació d’unes 200 persones menys. Al seu temps, creix la demanda de grups, ja que s’han acompanyat 173 grups, 19 més que el 2017. Els grups són d’una mitjana de 24 persones. Finalment, les visites escolars, 194, es van concentrar durant els mesos de març, abril, maig, juny, octubre i novembre.

L’Àrea de Turisme ofereix quatre tipus de visita: la clàssica monumental, la gastronòmica amb tast de vins, la visita a les pintures rupestres en excursió des de Rojals i la visita a les torres de la muralla i past de ronda en modalitat diurna i nocturna. A més a més, durant la Setmana Medieval, Clickània i els feiners de juliol i agost es va afegir la visita lliure a la muralla.