La construcció d’un nou magatzem per a la Brigada Municipal és una de les principals inversions del pressupost de l’Espluga de Francolí per aquest 2019. Els nous comptes, aprovats inicialment, estan xifrats en poc menys de 5 milions d’euros, dels quals 1 milió seran per a inversions.

El nou magatzem s’ubicarà al polígon de les Eres, just al costat del Cementiri Municipal. Es tracta d’un terreny cedit per Incasol on s’instal·larà una nau prefabricada que tindrà una superfície d’uns 350 m² i s’ha pressupostat un cost de 145.000 euros. El solar estarà envoltat per una tanca perimetral de reixa per tal de poder guardar-hi les sorres i altres materials que utilitza la brigada.

L’Espluga aprova un pressupost de 5 milions d’euros per al 2019

L’equip de govern té la intenció que el magatzem sigui una realitat aquest estiu i substituirà l’actual local del Parc Fluvial que ara s’enderrocarà. Aquesta darrera intervenció es farà per alliberar la balma existent en aquest espai i, segons l’equip de govern, millorar la imatge de l’entorn naixement del Francolí, ja que és una de les principals zones turístiques del municipi.

En el nou espai s’hi traslladaran els usos de l’actual magatzem del Parc Fluvial, és a dir, s’hi guardaran els vehicles de l’Ajuntament i senyals dels carrers, principalment. Alhora, es mantindrà el local de la Brigada de la urbanització del Casal, situat al lateral de la piscina municipal.