L’Espluga ha rebut aquest dissabte la visita dels Reis Mags d’Orient que, com és tradicional, han recorregut els carrers de la vila amb la seva comitiva i han portat, casa per casa, els regals als infants del municipi.

Ses Majestats, acompanyats d’un centenar de patges, van arribar a l’Espluga al voltant de les 6 de la tarda enguany amb els carruatges dels regals actualitzats amb nous elements de llum. Una de les altres novetats és que la cavalcada espluguina va comptar amb la participació de diversos dels joves estrangers que acull l’Alberg Jaume I.

GALERIA D’IMATGES

Tot i les baixes temperatures, centenars d’infants ja els esperaven als carrers del municipi, aquesta vegada amb més fanalets. Com és habitual, Ses Majestats van ser rebuts per les autoritats locals a l’ajuntament de l’Espluga, on l’alcalde els va lliurar la clau de la vila. Amb pirotècnica i confeti, els Reis van ser acomiadats de la plaça Major i van seguir fins a la plaça de l’Església on van adorar el nen Jesús.

El Teatre del Casal, ple per rebre els Reis d’Orient

Cavalcada dels Reis d'Orient a l'Espluga 2019 (Foto: Pep Morató)

Un dels moments simbòlics de l’arribada dels Reis a l’Espluga es viu també al Teatre del Casal amb els parlaments de Ses Majestats i els versos de nens i nenes. Després de la baixada de la bandera de la Casa de Cervera, la comitiva reial va començar el repartiment dels regals casa per casa de l’Espluga. Amb sort, molts nens i nenes del poble van rebre els regals per part dels Reis en persona.