Foto: Gimnàstic de Tarragona

Els 25 menors estrangers no acompanyats (MENA) acollits a l’Alberg Jaume I de l’Espluga han vist la victòria del Nàstic d’aquest diumenge davant del Còrdova CF des de la graderia del Nou Estadi.

Els joves es van desplaçar fins a Tarragona per assistir al partit corresponent a la jornada 20 de LaLiga 1|2|3 gràcies al projecte «BBVA CX Junts Creixem» que promou el Nàstic i el BBVA. D’aquesta manera, els joves van veure l’únic gol del partit, obra de Fali al minut 60, que donava els tres punts als de Tarragona.

Els responsables de la gestió del centre de primera acollida de l’Espluga, de la Fundació Diagrama, van rebre les invitacions de mans del responsable de l’àrea social del Gimnàstic de Tarragona, Jordi Ruiz.

Per als joves acollits a l’Espluga no ha estat la primera experiència d’aquest tipus, ja que també, entre d’altres, han assistit als Pastorets de l’Espluga, han participat en la jornada de descoberta d’entitats a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell de l’Espluga i recentment han participat a la cavalcada de Reis de l’Espluga, entre d’altres.

L’objectiu del servei de primera acollida és donar la benvinguda als joves no tutelats que arriben per primer cop al municipi, independentment de quin sigui el seu origen, i se’ls ofereix una llar i informació sobre els recursos i serveis presents al municipi i a la comarca. Mentre que el projecte del Nàstic i el BBVA pretén col·laborar amb les entitats que treballen per al desenvolupament social.