Antifeixistes Conca és el nou moviment que sorgeix a la comarca com a reacció a l’auge de l’extrema dreta i la crisi del sistema capitalista. El col·lectiu es presentarà públicament el 19 de gener a les 12 del migdia amb un acte a l’estació de tren de Montblanc.

A través d’un comunicat al qual ha tingut accés l’EFMR, l’agrupació es defineix com un conjunt de persones unit sota les consignes de l’anticapitalisme, el feminisme, la lluita LGTBi, l’antirracista i l’antifeixisme. En el text de presentació, Antifeixistes Conca mostra la seva preocupació al voltant de l’existència de presos i preses polítiques i l’auge de Vox a Andalusia, però també va més enllà assenyalant el creixement de l’extrema dreta a escala global.

El col·lectiu destaca que el capitalisme està en crisi i considera que el feixisme n’és un resultat.

“El capitalisme, doncs, és el causant del feixisme i pensem que ambdós no es poden reformar sinó que s’han de superar per vies revolucionàries”

Entre d’altres, el comunicat apunta que l’auge de l’extrema dreta va acompanyat també d’una violència extrema contra les dones, ètnies, nacions i homosexuals, entre d’altres.

Antifeixistes Conca ha convocat per al dissabte 19 de gener un acte de presentació en el qual es pintarà un mural i també hi haurà un vermut musical davant l’estació de tren de Montblanc.