L’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà ha ampliat aquest desembre la col·lecció de cartells històrics disponibles a internet penjant 69 noves reproduccions digitals de dissenys fets entre el 1862 i el 2017.

Són cartells de grans dimensions i el més antic de la col·lecció és de 1862 que anuncia una companyia de crèdit i assegurances d’accidents. Principalment hi ha cartells d’anuncis de les festes i fires que se celebraven a Montblanc o també el cartell de les Festes de la Serra de 1956, entre d’altres.

Amb aquests ja són 388 les unitats documentals disponibles en línia. La digitalització de les produccions impreses l’ha efectuat l’empresa Artyplan amb el finançament de l’Arxiu Comarcal. Des de l’Arxiu es remarca la importància de la tasca de digitalització pel fet d’evitar la futura manipulació de l’original i per tant per poder vetllar per la seva preservació. A més a més, amb aquesta operació es facilita l’accés i la difusió del patrimoni documental a través del portal web de la xarxa d’arxius comarcals de Catalunya.