Aquest divendres, 28 de desembre dia dels Sants Innocents, s’ha disputat pels carrers de l’Espluga la quarta cursa de la Llufa de l’Espluga.

La prova general, amb una distància de 3.000 metres, ha arribat aquesta 4a edició amb 77 corredors i 18 caminadors. El tret de sortida s’ha donat a les 4 de la tarda des de la plaça de l’Església. Com ja és habitual els nens d’entre 5 i 8 anys han recorregut la cursa infantil de 500 metres.

Els guanyadors de la quarta edició de la Cursa de la Llufa han estat, en categoria femenina, Jackeline Gómez acompanyada de Aya Bendaoui i Laela El Harraik i, en la masculina, Manel Álvarez seguit de Marc Toda i Sergi Ariaca. Tots els corredors corrien amb una llufa a l’esquena. L’activitat també ha premiat la llufa més original.

La Cursa de la Llufa ha tingut un doble vessant solidari. D’una banda, la cursa popular destinarà els 500 euros recaptats  a la Marató de TV3, però també hi ha estat present el targarí Raul Arenas exposant el seu repte esportiu amb el qual vol fer realitat el nou conte infantil de l’espluguina Noe Gaya.