La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga tanca l’any superant la xifra dels 10.000 visitants després de completar un calendari farcit d’activitats, que va més enllà dels serveis ordinaris, amb una trentena de propostes.

La demanda més freqüent entre els 10.512 visitants d’aquest 2018 ha estat l’accés als ordinadors i les connexions a internet, que s’han xifrat en practicament 2.000 i 1.000 usos, respectivament. D’altra banda, la biblioteca ha ofert uns 800 préstecs de llibres i ha fet 90 carnets de socis nous. Aquestes són xifres lleugerament més baixes que el 2017, però superiors a les dels darrers anys.

Més enllà d’aquests serveis, en els darrers anys la biblioteca està apostant per programar activitats literàries per a petits i grans. De fet, compta amb el club de lectura adult i l’infantil, però també s’han organitzat contacontes, tallers de manualitats, diverses activitats del festival El Vi fa Sang, xerrades, tast de vins, cinefòrums o les visites de les escoles del municipi. D’altra banda, el club de lectura d’adults ha rebut la visita de Tecla Martorell, Eduard Prats, Margarida Aritzeta, Jordi Agràs i Carme Martí.

ÀUDIO: La bibliotecària de l’Espluga defineix el perfil dels visitants

Pel que fa al perfil de visitant, la bibliotecària de l’Espluga, Nuri Estadella, reconeix que hi ha un gruix molt important dels usuaris que són fidels i que hi passen moltes hores de la setmana. En gran part, molts d’aquests nens i nenes tenen arrels magrebines. Tenint en compte la fidelització dels visitants, Estadella considera important que es puguin fer activitats per dinamitzar el dia a dia de la biblioteca.

ÀUDIO: Nuri Estadella explica l’aposta per les activitats complementàries