[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vm8Sg3YI7vw]

El Museu de la Conca de Barberà a Montblanc ha programat aquest cap de setmana activitats excepcionals per donar a conèixer els diferents espais museístics i la seva tasca, coincidint amb els 60 anys de l’equipament.

L’acte commemoratiu s’ha celebrat aquest diumenge al Museu Comarcal amb diversos parlaments i la projecció de fotografies històriques. L’aniversari coincideix, a més a més, amb els 40 anys de vida del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà i 20 anys de la declaració de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades com a Patrimoni Mundial, d’on en va sorgir el Centre d’Interpretació d’Art Rupestre.

L’acte central ha comptat amb el Maties Solé pel MCCB, del Sr. Josep M Grau pel CECB i del Sr. Ramon Viñas pel CIAR. També han intervingut el Sr. Josep Gomis president de l’entitat, el Sr. Mateu Montserrat diputat de la Diputació de Tarragona, el Sr. Francesc Benet president del Consell Comarcal, el Sr. Jordi Agras cap del Serveis Territorials a Tarragona i el Sr Josep Andreu Alcalde de Montblanc.

Durant tot el cap de setmana s’han fet visites guiades els diferents espais museogràfics, com també una exposició dels llibres publicats pel Centre d’Estudis de la Conca. Aprofitant les celebracions es va fer l’assemblea general de socis de l’entitat.