[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ye8avHwA3dE]

La Cucafera de Montblanc és, des d’aquest dissabte, el primer element festiu de la Conca de Barberà que compta amb una joguina de goma que recrea la bèstia a petita escala. La Cucafera de Goma surt a la llum a les portes de les festes de Nadal per convertir-se en un dels regals de moda a la vila ducal.

La joguina s’ha presentat aquest dissabte a la sala de les Corts Catalanes per part del grup de joves que l’any 2016 va impulsar l’element, però també de la mà de l’empresa reusenca Festiari que ha estat l’encarregada de crear aquest nou producte. Cèlia Sabidó, presidenta de l’Associació Cultural Cucafera de Montblanc, ha explicat a l’EFMR que la iniciativa de la joguina ve motivada per l’expectació que desperta la bèstia a Montblanc i perquè així els infants puguin jugar-hi durant l’any. Des de l’associació destaquen el resultat final d’aquest projecte perquè, reconeixen, que la joguina recrea la Cucafera amb molt realisme. 

ÀUDIO: Cèlia Sabidó explica d’on sorgeix la iniciativa de la Cucafera de Goma

D’entrada, s’han fet 300 unitats de la Cucafera de Goma i es poden adquirir durant diversos dies de la primera setmana de gener al local de l’antic niu dolç situat a la Plaça Major. El procés de creació del producte va començar amb un reportatge fotogràfic de la Cucafera per copsar tots els seus detalls per poder fer el primer motlle de cera, a partir del quan se’n farien els negatius de goma per poder acabar obtenint la joguina amb diversos colors. En total, han estat necessaris 5 motlles per obtenir les parts que formen la figura.