L’Espluga de Francolí celebrarà dissabte vinent, 29 de desembre, el tradicional Motoany del Motoclub Francolí, i ho farà amb rècord de pilots inscrits, arribant als 130 participants. S’han hagut de tancar les inscripcions una setmana abans de l’esdeveniment esportiu, un fet insòlit.

Prèvia al Campionat d’Espanya

L’organització atribueix l’èxit de la convocatòria a la propera celebració del Campionat d’Espanya d’Enduro, per primer cop al Motoparc de l’Espluga de Francolí, el proper 19 de maig. S’hi esperen 200 pilots vinguts d’arreu de l’estat espanyol, i prop de 3.000 espectadors, amb un impacte econòmic per la Conca de Barberà de prop de 300.000 euros. Molts dels pilots que hi competiran aprofitaran la convocatòria d’aquest 29 de desembre per veure el circuit i provar-lo.

El Motoany és una prova veterana, amb dues dècades d’història. És una trobada no competitiva de 3 hores de resistència per equips o individual que organitza el Motoclub Francolí, i que cada any atrau pilots d’arreu de Catalunya. S’hi esperen mig miler d’espectadors. El guanyador serà el pilot que aconsegueixi fer més voltes al circuit en el menor temps durant les 3 hores.

En aquesta ocasió hi participaran reconeguts pilots com l’espluguí Roger Cases, tercer de Catalunya d’Enduro en la seva categoria Sènior C; o el campió de Catalunya júnior, Jordi Quer. Motocròs Center, Rodi i Cunicarn patrocinen l’esdeveniment.