L’Escola Vedruna de l’Espluga ha destapat aquest dijous la placa que l’acredita com a Escola Verda, coincidint amb els actes de celebració de les Festes de Nadal. Les delegades verdes del centre, Marta Vilà i Maria Espasa van ser ahir les encarregades d’inaugurar el distintiu juntament amb els delegats verds de cada curs. L’acte es va fer amb l’assistència de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de l’Espluga, M. Jesús Martín, a més de la presidenta de l’AMPA i la directora de l’Escola Vedruna.

L’1 de desembre, representants del centre van recollir el distintiu al Museu Agbar de Cornellà de Llobregat juntament amb 67 escoles més d’arreu de Catalunya. 11 de les reconegudes enguany són de la Xarxa Vedruna.

D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el d’Ensenyament de la Generalitat reconeixen el projecte de l’escola espluguina en matèria de sostenibilitat, que s’afegeix al que ja va rebre l’Escola Martí Poch del municipi just fa un any, i així s’afegeix a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya.

Es tracta d’un procés que el centre va encetar l’any 2016 iniciant la formació per obtenir el distintiu i incorporant el programa d’educació ambiental al dia a dia de l’escola.

Coincidint amb el Nadal

La descoberta de la placa d’Escola Verda es va fer aquest dijous com a cloenda als actes de Nadal amb les famílies dels alumnes del centre. Després de l’actuació de tots els cursos d’infantil i primària al nou vestíbul de l’Escola Vedruna de l’Espluga, amb versos i cançons de Nadal, la comunitat educativa es va dirigir a l’exterior de l’edifici per sentir cantar els alumnes de 3r i 4t, protagonsites aquest any a les Nadales de Tac12 amb la cançó ‘Un Nadal com cal’.

Els alumnes de 3r i 4t de l’Escola Vedruna, cantant una Nadala a l’exterior del centre. (Foto: Xavier Lozano)