Vimbodí i Poblet ja té pressupost per al 2019. Els comptes municipals, xifrats en poc més d’1 milió d’euros, han estat aprovat amb els 8 vots de l’equip de govern i l’abstenció del regidor d’ERC. Les principals inversions consistiran en la construcció d’una sala de vetlles municipal, una casa taller per acollir activitats del Museu i Forn del Vidre i l’escullera per a la futura ampliació del pàrquing de les Orenetes.

L’alcalde, Joan Güell, ha reconegut que l’habilitació d’una sala de vetlles era un dels compromisos electorals de CiU i que finalment es podrà executar aquest 2019, també fruit de la demanda dels veïns i la liberalització del mercat funerari. L’actuació suposarà una inversió de 45.000 euros i s’ubicarà als baixos de l’edifici on habita el rector, just al costat de l’església, ja que la Parròquia ha fet una cessió d’ús de l’espai.

ÀUDIO: Entrevista a Joan Güell, alcalde de Vimbodí i Poblet

D’altra banda, durant el nou exercici Vimbodí farà els primers passos per ampliar el pàrquing de les Orenetes. En concret es construirà un talús al torrent de les Orenetes a tocar dels horts que limiten amb aquest espai. Paral·lelament, l’Ajuntament està negociant la compra dels horts per ampliar la capacitat d’aparcament. S’hi destinaran 62.000 euros, amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua, per protegir la zona d’inundacions i consolidar la cota de terreny.

Remodelació del Museu del Vidre i nova casa taller

El pressupost del 2019 dona continuïtat a les millores al Museu i Forn del Vidre. Com ja es va plantejar, ara es remodelarà la primera planta del museu per actualitzar el discurs narratiu i els continguts gràcies als 25.000 euros que aportarà la Diputació.

Tot i això, la inversió més destacada, de 50.200 euros, serà per habilitar la casa taller del Museu i Forn del Vidre als baixos de l’edifici entre la plaça Major i el carrer de Joan Griñó que fa uns anys va ser cedit a l’Ajuntament per un particular. L’actuació comptarà amb l’ajut del programa Leader i donarà cabuda als tallers al voltant de l’artesania del vidre. També s’afegeix com un espai més obert a artesans.

Entre d’altres, l’administració local demanarà una assistència jurídica per desencallar la propietat del convent de les Monges per frenar la degradació de l’edifici. El pressupost integra altres actuacions de menor quantia, com per exemple, més de 30.000 euros de subvenció a les entitats, el canvi de finestres a l’escola Mare de Déu dels Torrents o la millora d’alguns carrers “de dalt”.

En total, les inversions representen un 30% del pressupost. en total 243.000 euros. Els 1.173.825 dels comptes provenen principalment de fons propis, mentre que un 10% prové d’ajuts d’altres institucions.