L’Agrupament Escolta l’Estornell de l’Espluga ha celebrat aquest cap de setmana una jornada insòlita de descoberta de l’activitat cultural del municipi compartida amb els menors estrangers no acompanyats que l’Espluga acull a l’Alberg Jaume I.

El Cau espluguí ha convertit l’últim dia del trimestre en una tarda d’activitats conjuntes entre totes les branques de l’Agrupament Escolta. En aquesta ocasió però, amb uns convidats especials, una quinzena de joves menors procedents de països com el Marroc o el Senegal, que han arribat a Catalunya procedents de l’última onada migratòria i que han estat acollits a l’Espluga de Francolí. La Generalitat allotja 25 d’aquests joves a l’Alberg Jaume I, a les Masies.

Descoberta de la cultura popular

Els joves MENA van poder formar part de fins a 6 grups diferents d’infants i joves de totes les branques del Cau que tenien l’encàrrec de recórrer la població a la recerca d’algunes de les activitats culturals més destacades. L’acte va comptar amb la col·laboració dels Bastoners de l’Espluga, els Grallers, Gegants i Nans i els Diables de l’Espluga. En diferents espais de l’entorn del Casal de l’Espluga, els grups van poder conéixer la cultura popular espluguina, de la qual ja en formen part alguns dels nois i noies escoltes, com el Ball de Bastons, on van poder aprendre a picar. També van poder aixecar un gegant o posar-se un capgròs al ritme dels Grallers, o tocar amb la batucada dels Diables de l’Espluga.

Visita a l’Espluga FM Ràdio

L’activitat va incloure també una visita al Cau on els Caps i Quel·les van explicar als MENA les principals activitats que el moviment escolta a l’Espluga. Part dels grups participants van visitar també els estudis de l’Espluga FM Ràdio, on alguns membres de l’Espluga Audiovisual els van ensenyar el funcionament d’un programa de ràdio i els van donar l’oportunitat de fer una tertúlia, una entrevista, posar música o fins i tot llegir un conte en àrab i català. Les activitats van acabar a la plaça Montserrat Canals fent cagar el tió i ballant diferents danses col·lectives.

El grup de joves i infants del Cau, ensenyant als MENA a fer cagar el tió (Foto: Xavier Lozano)

 

1 COMENTARI

  1. Success Story #3 – Here’s a far more modest success.
    Keep your newsletters interesting so they are read. Be sure that all of you are ones that
    you alone own the rights too.

Comments are closed.