Els presidents del Consell d’Administració de l’Espluga FM Ràdio, del Casal de l’Espluga i de l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local, l’Espluga Audiovisual, han signat aquest dilluns un acord per compartir continguts informatius pels respectius mitjans de l’Ajuntament i del Casal de l’Espluga, dues institucions que des de la recuperació de la democràcia han apostat pels mitjans de comunicació local com una eina d’informació i participació social.

L’acord va ser una petició de l’Espluga Audiovisual, que com a entitat sense ànim de lucre vetlla per la preservació, la qualitat i la objectivitat dels mitjans locals. L’equip de professionals i voluntaris se suma d’aquesta manera a la resta de mitjans locals, més enllà de l’EFMR, implicant-se també en la resta de propostes comunicatives, com és la revista El Francolí o el Butlletí Municipal.

La signatura del conveni d’acord s’ha fet als estudis de l’Espluga FM Ràdio, després de gairebé un any de negociacions entre les 3 institucions.

Xavier Lozano, David Rovira i M. Dolors Civit, després de signar l’acord per compartir continguts. (Foto: Gerard Bosch)

L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, que és el president del Consell d’Administració de l’Espluga FM Ràdio, ha destacat la necessitat de posar en ordre uns acords fins ara verbals que després d’aquest conveni es podran consolidar com a tals, destacant la feina que fan per la comunicació local tan el Casal de l’Espluga com l’Espluga Audiovisual, junt amb l’aposta de l’Ajuntament de l’Espluga pels propis mitjans locals.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, celebra l’acord

La presidenta del Casal de l’Espluga, M. Dolors Civit, ha posat en valor que la revista El Francolí pugui disposar, mitjançant aquest acord, de la feina que fan els professionals i col·laboradors de l’Espluga Audiovisual i l’Espluga FM Ràdio, ja que la publicació es fa gràcies a la implicació de persones voluntàries sense coneixements periodístics.

ÀUDIO: M. Dolors Civit, presidenta del Casal de l’Espluga

El president de l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano, ha agraït la predisposició de l’Ajuntament i el Casal a arribar a un acord que inclou alhora una aportació eonòmica per l’entitat sense ànim de lucre, que es destinarà a formació i difusió. Lozano ha posat l’entitat al servei de tots els mitjans de comunicació local, més enllà de la ràdio, per tal de dotar-los de continguts de qualitat, fomentar-hi la participació i ajudar a la seva preservació.

ÀUDIO: Xavier Lozano, president de l’Espluga Audiovisual

Si bé l’acord entra en vigor arran de la signatura d’aquest dilluns, ja fa mesos que s’han començat a posar en pràctica alguns aspectes del conveni, en fase de proves, encara que els canvis més importants es veuran l’any vinent.

La revista El Francolí agrupa a partir d’ara totes les notícies del mes publicades a l’Espluga FM Ràdio pels professionals i col·laboradors de l’Espluga Audiovisual, identificant-les com a tal. Una acció similar es farà al Butlletí Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga. A banda, l’Espluga FM Ràdio inclourà un apartat al web EFMR.cat, destinat a la revista El Francolí.