[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8kJtXXlzC3k]
Desenes de persones han respost a la crida de l’ANC Conca de Barberà per solidaritzar-se amb l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, en vaga de fam des de dijous. La concentració de suport s’ha celebrat aquest divendres a les 8 del vespre amb diversos parlaments, entre aquests el del batlle montblanquí que va assegurar trobar-se bé i es va mostrar ferm amb la decisió presa.

Davant de la façana de l’Ajuntament, Andreu va estar acompanyat per regidors del consistori, però també per Diputats del Parlament de Catalunya, alcaldes i regidors d’altres municipis de la comarca i representants de l’ANC local.

“He pres aquesta decisió dura després de pensar-m’ho molt i molt”, va expressar l’alcalde de Montblanc, tot afegint: “no us preocupeu per mi, els qui ho tenen difícil són els presos”. Andreu preveu que tindran un judici injust i sense raó i que, amb aquest horitzó, “la societat catalana hem de plantar-nos davant d’una situació gravíssima”. Josep Andreu va concloure: “amb aquest gest intentaré ser digne de la història, la manera de ser, del caràcter de la gent de Montblanc i de la Conca”. Després de les seves paraules, a la plaça hi van ressonar crits de “llibertat” i també el Cant dels Segadors.

L’entorn polític de l’alcalde va demanar-li que eviti córrer riscos, mentre Andreu va remarcar que està sota control mèdic. Un d’ells va ser el montblanquí Eusebi Campdepadrós, secretari primer de la mesa del Parlament de Catalunya, que va assegurar que el Tribunal Constitucional està vulnerant els drets dels presos congelant els seus recursos d’empara per impedir que accedeixin a la justícia europea.

ÀUDIO: Eusebi Campdepadrós denuncia la vulneració de drets dels presos

L’espluguí Ferran Civit, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, va manifestar que “només hi ha vagues de fam en països que no són plenament democràtics”.

ÀUDIO: Ferran Civit sobre l’existència de persones en vaga de fam

Josep Andreu assegura trobar-se bé durant el segon dia de vaga de fam

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uKFb_bwnx4E]

L’alcalde de Montblanc va iniciar la vaga de fam indefinida aquest dijous per donar suport als presos polítics i per reclamar el desbloqueig de les seves causes davant el Tribunal Constitucional. Instants després de fer-ho públic, Josep Andreu va rebre el suport del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, de l’expresident Carles Puigdemont, Jordi Sánchez des de la presó de Lledoners o del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, entre d’altres.

El batlle de Montblanc amb aquesta acció, que deixa clar que no és cap crida, es solidaritza amb els presos en vaga de fam com són Jordi Sánchez, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, el darrer ingressat a la infermeria de la presó de Lledoners després de 14 dies de vaga.