El Museu de la Vida Rural de l’Espluga celebrarà aquest dissabte 15 de desembre la darrera conferència vinculada a l’exposició temporal “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”. Es tracta d’una master class a càrrec de la comissària científica de l’exposició, Susanna Tavera, que començarà a les 12 del migdia amb el títol “Canvi Climàtic, Territori i treball a les Grans Planes americanes”.

Tavera, que ha estat catedràtica i professora titular del departament d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona, parlarà de la complexitat dels fenòmens que durant la dècada dels anys 30 del segle XX van afectar els grangers de les Grans Planes dels Estats Units, desencadenant una nova migració i uns inaudits nivells de pobresa.

La conferència és gratuïta i complementa el contingut de la mostra temporal del Museu de la Vida Rural que tancarà portes aquest 5 de gener del 2019. Susanna Tavera ha treballat al voltant de temàtiques sobre moviments obrers, feminisme i història dels Estats Units d’Amèrica.