El projecte Versembrant, guanyador del segon premi Lluís Carulla 2018, arriba aquest divendres i dissabte al Museu de la Vida Rural per proposar un taller de rap per a joves. La iniciativa pretén despertar l’esperit crític i creatiu dels nois i noies a partir de l’art urbà com a eina per combatre el feixisme, el sexisme o el racisme.

L’activitat es dividirà en dues sessions, de dues hores cada una, des de dos quarts de 7 i fins a dos quarts de 9 del vespre. El taller és obert a tots els públics però està enfocat, sobretot, als més joves. L’activitat requereix inscripció, que s’ha de fer contactant amb el Museu de la Vida Rural i té un cost de 5 euros. Versembrant ja ha realitzat més de 620 tallers a una setantena de municipis.

A la primera sessió es fa una anàlisi mètrica i musical del rap, i s’explica com s’estructura i quines tècniques utilitza. A més, també es reflexiona sobre la temàtica a tractar i finalment, entre tots els participants, s’acaba escrivint una
cançó.

La segona sessió consisteix, fonamentalment, en la gravació d’aquesta cançó. Així tots els participants al taller tindran l’oportunitat de sentir-se com un raper de veritat i, a més, gravar una cançó com els professionals. A banda del desenvolupament musical, als tallers es treballen valors implícits com el treball en equip, la cohesió grupal i la integració dels usuaris, així com la seva creativitat individual mitjançant l’escriptura. Els tallers també serveixen fer veure als participants que tothom té un punt de vista especial i vàlid a aportar.

ENTREVISTA: Pau Llonch, impulsor de Versemblant