[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vhxMWUFVOWA]
El projecte d’arranjament i pavimentació de l’entorn de la zona esportiva de l’Espluga ha estat la proposta més votada dels pressupostos participatius de l’Espluga amb 78 vots. Tot i les nombroses idees que la ciutadania va fer arribar per a la convocatòria d’enguany, les votacions han tancat amb un percentatge baix de participació amb 128 persones que han donat la seva opinió, el que representa un 3,9% de la població amb dret a vot. 

La proposta guanyadora d’aquesta tercera edició preveu l’arranjament i pavimentació amb reg asfàltic del camí que uneix l’aparcament superior del Camp de Futbol fins al Camí de Milmanda, incloent-hi l’aparcament inferior del Camp de Futbol, tot adequant la zona del nou pavelló municipal d’esports i del nou camp de gespa. Aquesta idea ha guanyat per àmplia majoria i s’hi invertiran els 20.000 euros de la partida dels pressupostos participatius.

La participació se situa al 3,9%

La segona proposta que més suport ha rebut, amb 19 vots, ha estat la construcció d’un Skatepark al lateral del nou pavelló municipal d’esports de l’Espluga, seguit per la iniciativa d’habilitació d’una zona d’esbarjo per a gossos amb una nova gossera que ha obtingut 16 vots. D’altra banda, hi ha hagut un empat entre l’adquisició d’una màquina elevadora i la confecció de banderoles per a la Festa Major amb 6 vots. Finalment, la millora de la senyalització dels espais d’interès ha estat escollida per 3 persones.

Pel que fa a la participació, ha millorat respecte a l’any passat, però no de forma significativa com es preveia després d’haver rebut fins a 37 propostes. L’any passat el percentatge va ser d’un 3,7% i enguany d’un 3,9% del total de 3284 persones empadronades al municipi majors de 16 anys que podien votar. S’ha pogut votar de forma presencial a l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme del 27 de novembre fins aquest 11 de desembre.

1 COMENTARI

Comments are closed.