Arriba final d’any i a la Conca de Barberà hi ha 4 curses per tal de poder fer baixar els torrons d’aquestes festes. Aquestes propostes populars citen els esportistes a l’Espluga, Montblanc, Solivella i Vimbodí.

4a Cursa de la Llufa a l’Espluga de Francolí

La Cursa de la Llufa celebrarà el 28 de desembre a les 16h la seva 4a edició. Amb sortida  des de la Plaça de l’Església, la cursa tindrà un recorregut de 3.000 metres per la cursa general, mentre que els que tinguin entre 5 i 8 anys recorreran 500 metres. El preu de la inscripció és de 5€ i es poden fer a la Llibreria Índex i a l’Ajuntament de l’Espluga. Com ja és habitual es imprescindible córrer amb una llufa, a més a més, la més original tindrà premi. La cursa organitzada pel Club Atletic Esplugui destinarà els beneficis a la Marató de TV3.

Cursa de la Llufa 2017 (Foto: Gerard Bosch)

12ª Cursa de Sant Silvestre Montblanquina

La Sant Silvestre Montblanquina, enguany disputarà la seva dotzena edició el proper 31 de desembre, el darrer dia de l’any.  La distància de la Sant Silvestre Infantil és d’uns 500 metres mentre que la popular és de 3400 metres. La sortida es donarà a les 5 de la tarda a la Plaça de Sant Francesc de Montblanc. La cursa organitzada pel Club Atlètic Montblanc també destinarà els beneficis per la Marató de TV3. Pel que fa a les inscripcions tant de la Sant Silvestre Popular com de la infantil, es poden fer presencialment a les botigues Arasport o a Perfumeria Vives. Per la Sant Silvestre Popular també es poden fer via web a www.atleticmontblanc.cat.

Sortida de la Sant Silvestre del 2017 (Foto: Gerard Bosch)

3ª Cursa del Galet de Solivella

Solivella celebrarà aquest 23 de desembre una iniciativa esportiva i solidària amb la tercera edició de la Cursa del Galet, una proposta que inclou diversos recorreguts adients per a tots els públics  i que dedica els seus beneficis a la Marató de TV3. La Cursa del Galet integra una cursa infantil de 300 metres, una caminada popular de 3 quilòmetres, una cursa de 3 i 6 quilòmetres i la Cursa Popular de 9 quilòmetres. A més a més, de balls de Zumba. Les inscripcions es faran el mateix dia hores abans de les curses al Castell de Solivella.

Cursa del galet a Solivella (Imatge: Cedida)

Sant Silvestre ViP de muntanya de Vimbodí i Poblet

La Sant Silvestre ViP de Muntanya és una prova no competitiva que transcorre per camins i senders de muntanya del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet i que es durà a terme el dia 29 de desembre, sortint i arribant al Monestir de Poblet. La inscripció de la prova es fa únicament a través de la pàgina web www.e4dreams.com.