Una setantena de persones han omplert aquest dissabte al vespre a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc de Montblanc per participar al tast de vins «Beure i Viure» organitzat per l’Ajuntament de Montblanc i La Conca 5.1 en el marc de les activitats de #Safrània365.

La tercera edició d’aquesta proposta vinícola va exhaurir totes les localitats dies abans de la celebració. El tast va ser coordinat per l’il·lustrador Oriol Malet que va posar sobre la taula referències de 8 cellers. Com destacava el codirector de La Conca 5.1, Leandre Romeu, a l’Entre Vins i Fogons de l’EFMR, la presència de Malet respon a l’eix d’aquest tast, ja que va centrar la seva mirada en la imatge del vi destacant així el disseny de les etiquetes i de les ampolles.

El tast va proposar els vins del Celler Frisach, el Celler Terra i Vins, el Coca i Fitó, l’Herència Altés, Les Cousins, Mas Doix, Terres de Vidalba i Vega Aixalà. D’aquesta manera, «Beure i Viure» va recórrer les Denominacions d’Origen Conca de Barberà, Terra Alta, Empordà, Montsant o la DOQ Priorat.

#Safrània365 és el resultat de la transformació de l’antiga fira gastronòmica Safrània, que es feia al novembre, en un programa d’activitats que s’escampa durant tot l’any.