[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vXgBh9CGS2s]

Sarral ha celebrat aquest dissabte la Fira agrícola i industrial 2018 que enguany ha tingut un caràcter especial, ja que ha coincidit amb la cloenda de ‘2017 – Any Alabastre Sarral’, el centenari de l’obertura del primer taller modern d’alabastre al municipi per part de Maurice Raud i Victor Arcangioli.

A dos quarts de 10 del matí s’ha inaugurat el recinte firal per part del secretari general d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i l’alcalde de Sarral, Josep Amill. Seguidament ha tingut lloc un dels actes més esperats, la presentació dels nous capgrossos d’alabastre. Sarral ha ampliat la família gegantera amb els dos nous capgrossos de cartó creats per l’Escola Salvador Ninot. Els protagonistes de la jornada han acompanyat a les autoritats del municipi en una cercavila fins al passeig del VIII Centenari.

La Fira de Sarral ha comptat amb mostres d’artesania, gastronomia, maquinària, joguines, oficis singulars i altres activitats que durant tot el matí han omplert els carrers dels municipi amb gent vinguda d’arreu del territori. Aquest any la fira s’ha estructurat al voltant del vi, el cava i l’alabastre amb degustacions vinícoles i demostració d’artesans de l’alabastre i d’altres oficis, com per exemple el vidre bufat amb el vimbodinenc Paco Ramos com a convidat.

ÀUDIO: L’alcalde de Sarral, Josep Amill, remarca la importància de la Fira

ÀUDIO: Amill explica com ha sorgit la idea dels capgrossos 

La Fira de Sarral reivindica la importància de l’alabastre amb una desena d’activitats

Durant el matí, s’ha celebrat el gran esmorzar del firaire, una trobada de Plaques de Cava, també hi hagut una exposició de carros en miniatura obra de Joan M. Vilà. Al museu de l’alabastre de Sarral s’han fet visites guiades, a més a més, hi hagut una trobada de cotxes antics. Per tancar la festa l’Orquestra Cimarrón al vespre ha ofert un ball de tarda a la Sala Recreativa, també hi ha hagut ball de nit i festa.

Coincidint amb la Fira tanca  l’Any de l’Alabastre de Sarral amb una nova exposició que es va presentar el passat cap de setmana i que fa una mirada a les que s’han fet des del 2017. Paral·lelament, també es pot veure un resum de tots els actes que s’han fet en aquest centenari que haurà durat dos anys. Tot i això, Sarral vol continuar amb la línia traçada des del 2017, potenciant de nou l’artesania local, fent-ne difusió i innovant.

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ