[youtube https://www.youtube.com/watch?v=szFVcTEZPxI]

L’Espluga s’ha despertat aquest divendres amb la majoria dels llaços grocs i pancartes demanant la llibertat dels presos polítics arrancats. Durant la matinada, diverses persones amb les cares tapades i amb gorres de Pare Noel han sostret els símbols amb pals llargs i escales. Amb un vídeo difós a les xarxes socials el col·lectiu Resistencia Alta Tabarnia ha reivindicat l’acció.

Els individus han desenvolupat l’acció al voltant de la una de la matinada i han recorregut diversos espais del municipi retirant la simbologia groga i algunes de les pancartes i rètols. Ha quedat intacta la façana de l’Ajuntament de l’Espluga i també les plaques dels carrers amb els noms dels presos polítics.

Diversos espluguins els han retret que traguessin els símbols. Tot i això, no hi hauria hagut cap incident entre els dos grups. Finalment, agents dels Mossos d’Esquadra s’han personat al lloc dels fets dissuadint l’acció.

8 COMENTARIS

 1. Hola de nou amics. Comunicar-vos, que a part de la manipulació i la parcialitat d’aquest mitjà públic que paguem tots, heu comès alguns errors ortogràfics, concretament, un castellanisme.
  El meu concell és que, ja que definitivament eu demostrat la vostra incapacitat per a ser un mitjà de comunicació neutral, almenys utilitzeu bé la llengua.
  PD: utilitzar el recurs “presos polítics” no és ser neutral amics de la ràdio.

 2. “Un pres polític és una persona que, a causa de les seves creencies i activitats polítiques está privada de llibertat.
  Definició de pres polític acceptada pel Consell d’Europa. Strasburg, 3 de octubre de 2012.

 3. Gràcies Francesc per aportar aquesta definició tan adecuada. Ara fins i tot els dirigents de la ràdio tindran coneixença del que és un pres polític. I deixaran de confondre la definició de pres polític amb els delictes comesos per part dels dirigents independentistes.

  Visca Catalunya, visca la democràcia i visca els mitjans de comunicació públics neutrals!!!

 4. Francesc, segur que ni es diu Jaume, ni és de l’Espluga i parla de faltes d’ortografia fent una bona exhibició de faltes d’ortografia. Ni cas dels tabernícoles que fan de trolls. EFMR, endavant amb la vostra tasca sempre ben feta i de gran professionalitat (i sense cobrar res de les arques públiques com diu aquest Jaume)

 5. Jaume, Jaume, Jaume…. que no enganyes a ningú ! Tu i els teus amiguets que ahir a la nit fèieu marranades pel nostre poble a veure si torneu, que aquest cop us estarem esperant… Visca Catalunya lliure de gentussa com tu i els teus còmplices de la Tabarnia Podrida.

 6. Aix Ramonet…quanta ignorància. Quan entendreu els secessionistes que amb menys d’un 50%, no podeu parlar amb boca de tots?
  De veritat, sou incapaços de compendre que hi pugui haber algú de l’Espluga, amb cognoms catalans que no pensi com vosaltres? Fins a quin punt arriba l’egocentrisme? Sí, està molt bé que a l’EFMR hi hagi molts voluntaris. Però el finançament de la ràdio, surt principalment dels pressupostos municipals. Així que em sembla estupendo que m’expliquis que hi han voluntaris, però això no vol dir que la ràdio tingui un cost zero per a la població.
  I pel que fa referència al sr. Batman. Al país on vivim tu i jo, es pot expressar una opinió, perquè hi ha un dret garantitzat que es diu llibertat d’expressió. Al país on vivim tu i jo, ens podem reunir per anar a treure o posar llacets, perquè tenim garantitzat el dret d’associació. El què sí que és ilegal i poc democràtic al nostre Estat, és amenaçar.
  Per cert, em sento molt orgullós de la pluralitat existent a Catalunya, jo no vull que marxi ningú. Visca el respecte sr. Batman!!!

 7. Si que hi ha gent a l’Espluga amb cognoms catalans que son espanyolistes, però no sé els teus de cognoms, amb la qual cosa dedueixo que són catalans. Això no vol dir res, en som molts amb cognoms castellans i vinguts de fora que creiem del cert que aviat serem un país independent perquè quan pugen comptar-nos (cosa que et recordo que encara no hem fet mai perquè al Eatado Español li fa por) i assolim el 51%, ja podem anar endavant amb el nou país on tots hi viurem millor, fins i tot els que ara aneu pels pobles destruint enlloc de proposar i negant enlloc de ser positius).

 8. Hola Ramonet!!! Que tal? Si em permets, m’agradaria fer-te una pregunta. Quan creus que duraria una bandera espanyola a la rotonda del casal? Creus que el conjunt de ciutadans independentistes la respectarien, o que l’arrencarien?

  En segon lloc, apreciat amic, estic d’acord amb el fet de que fins al moment no em pogut votar. Però de veritat que, tal com ens fas saber, en un hipotètic referèndum, amb un 51% ja seria suficient? Saps que és la volatilitat? Personalment, crec que el concens i el percentatge de vots hauria de ser bastant més alt. No ens podem permetre dividir Catalunya en dos. No ens podem permetre la polarització.

  Per últim, estimat conciutadà, m’agradaria fer-te saber, que no tots els unionistes pensem el mateix, ni tots tenim el mateix discurs. Ja està bé de posar-nos tots al mateix sac, no em sembla un bon anàlisi. El meu discurs no és destructiu ni negatiu. El meu discurs només apel·la a la democràcia (la cual cosa no significa votar el que jo vull) i apel·la al principi de la solidaritat. Així que els demano, que deixin de titllar a tots els que no pensen som vostès de violents o de feixistes.
  Salut amics meus!!! Visca el diàleg sempre!!!

Comments are closed.