Museus plens, carrers animats i hotels a punt de penjar el cartell de complet. L’Associació d’Hostaleria de la Conca de Barberà calcula una ocupació per sobre del 80% que en molts allotjaments s’ha situat al 100%, especialment els de turisme rural.

ÀUDIO: El president de l’Associació d’Hostaleria de la Conca, Jaume Hernández, valora a Tac12 l’ocupació d’aquest pont 

El pont de la Puríssima és habitualment un dels bons llargs caps de setmana pel turisme d’interior al Camp de Tarragona i d’això se’n beneficien Montblanc, l’Espluga o el Monestir de Poblet.

Aquest dijous, primer dia festiu, els carrers de Montblanc ja estaven plens de visitants, atrets per l’entorn medieval i també per botigues obertes. A l’Espluga, l’afluència de turisme s’ha notat sobretot aquest divendres, dia laborable aprofitat per molts turistes per visitar el nucli urbà. Però qui més està notant el pont són els equipaments museístics.

Ahir a la tarda, les Coves de l’Espluga eren un anar i venir de persones que omplien també el Parc Fluvial i el naixement del Francolí. La majoria de visites es feien amb la màxima capacitat. Els principals atractius turístics de la Conca de Barberà són els grans beneficiats del turisme d’hivern al territori.  Allotjaments rurals i hotels han fet ple durant aquest llarg cap de setmana, la majoria a l’Espluga on hi ha la majoria de places hoteleres (214) i també Montblanc (128) a més de Poblet (99).