Diversos municipis de la Conca de Barberà han acollit xerrades de la campanya divulgativa de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio que enguany vol acostar a la població la realitat mèdica i humana del càncer, que és la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones.

Per ara ja han reunit a un centenar de persones en total entre els dies 28 i 30 de novembre a l’Espluga, Santa Coloma de Queralt i Vimbodí i Poblet, mentre que a Montblanc es va fer el dia 16 de novembre i el 23 a Vilaverd i Barberà de la Conca. Les ponències també es faran a Rocafort de Queralt el dissabte 15 de desembre a dos quarts de 6 de la tarda al local cultural i a les 8 del vespre al local cultural de Sarral.

Entre d’altres, les conferències han destacat que al llarg de la vida, 2 de cada 3 homes i 1 de cada 3 dones patiran algun dels més de 200 tipus diferents de càncer, unes dades que mostren la magnitud d’aquesta malaltia. Tot i això, la campanya de La Marató de TV3 presenta un rerefons positiu, i és que cal apostar per la investigació amb l’objectiu de millorar la prevenció precoç i convertir el càncer amb una malaltia crònica, en comptes d’una malaltia terminal.

Les xerrades estan organitzades per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb diferents entitats i amb els ajuntaments de la comarca. Un any més, diverses entitats locals també estan impulsant activitats per recaptar fons per La Marató. La Marató d’aquest 2018 se celebrarà el 16 de desembre a TV3.