(Foto: @VedrunaEspluga)

L’Escola Vedruna Mare de Déu del Carme de l’Espluga ja és Escola Verda. Representants del centre han recollit el distintiu aquest dissabte al Museu Agbar de Cornellà de Llobregat juntament amb 67 escoles més d’arreu de Catalunya, 11 de les reconegudes enguany són de la Xarxa Vedruna.

D’aquesta manera, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el d’Ensenyament de la Generalitat han reconegut el projecte de l’escola espluguina en matèria de sostenibilitat, que s’afegeix al que ja va rebre l’Escola Martí Poch del municipi just fa un any, i així s’afegeix a la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya. Es tracta d’un procés que el centre va encetar l’any 2016 iniciant la formació per obtenir el distintiu i incorporant el programa d’educació ambiental al dia a dia de l’escola.

L’alumnat de l’Escola Vedruna ocupa un paper fonamental en aquest projecte. D’una banda, quatre alumnes de cicle superior formen part del comitè ambiental del centre, que és l’organisme encarregat d’organitzar les activitats i el pla d’acció. Però, a més a més, cada aula compta amb un delegat verd que vetlla pel compliment dels objectius.

La directora de l’Escola Vedruna de l’Espluga, Teresa Roig, ha celebrat la distinció, ja que, reconeix, “representa haver assolit una fita i una part del nostre projecte educatiu”. Roig destaca que la feina no acaba aquí perquè cal que les activitats es mantinguin i que els nens i nenes ho visquin com una cosa diària i que ho traslladin a les seves famílies. En declaracions al programa La Conca al Dia, també ha anunciat que l’escola celebrarà un acte per instal·lar la placa que els acredita com a Escola Verda. 

ENTREVISTA a Teresa Roig, directora de Escola Vedruna de l’Espluga [aquí]