El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia que la manca d’efectius està provocant que patrulles de trànsit de Montblanc hagin de deixar abandonat el seu sector per cobrir zones com Tarragona o el Vendrell. Des de Mossos d’Esquadra s’assegura que les decisions responen a criteris d’operativitat i de grau d’accidentalitat, però que es garanteixen la seguretat de trànsit arreu del territori.

El sindicat majoritari dels Mossos fa temps que apunta a la falta d’efectius al cos de la policia catalana amb la campanya #sotamínims. Ara el col·lectiu critica que, de forma sistemàtica i continuada, efectius del sector de trànsit de Montblanc són derivats a la zona de Tarragona. El sindicat assegura que amb aquestes decisions es deixa descoberta la vigilància i prevenció a la Conca de Barberà.

La portaveu del sindicat, Imma Viudes, ha dit aquest dimarts al programa La Conca al Dia de l’EFMR que «hi ha hagut un progressiu deteriorament de l’especialitat de trànsit per una mala política organitzativa i operativa». La portaveu explica que no hi ha suficients agents i s’estan cobrint les mancances derivant efectius a altres sectors que més ho necessiten. Viudes exposa que s’estan traslladant patrulles de Montblanc a l’àrea de Tarragona i del Vendrell.

El sindicat remarca que aquesta situació afecta greument al servei de seguretat pública, ja que, consideren, es deixa descoberta la vigilància i la prevenció a la comarca i també incrementa el temps de resposta en casos d’accidents o incident. En relació al comunicat que ha fet el sindicat SAP-FEPOL, des de Mossos d’Esquadra no han fet declaracions públiques però s’assegura que es garanteix la seguretat. Segons la portaveu del sindicat, la solució passa fonamentalment per incrementar el nombre d’agents especialitzats i que s’escoltin les idees que proposen els especialistes.

ENTREVISTA a la portaveu del sindicat, Imma Viudes

1 COMENTARI

Los comentarios están cerrados.