[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MfHaAw5WHhk]

Des de la projecció al Cinema del Casal Montblanquí de «La carrera del siglo», l’any 1968, fins a » Bohemian Rhapsody», emesa aquest novembre, ja han passat 50 anys. Ara una exposició de cartells recull aquest segle mig de cinema.

La mostra presenta els programes de cinema de totes les èpoques del Casal Montblanquí que ha col·leccionat Josep Cabeza, membre de la secció de Jubilats del Casal.  D’altra banda, al Cafè del Casal es poden veure cartells de pel·lícules emblemàtiques, des de El Graduado a Rocky, passant per Titànic o Fiebre de Sábado Noche. Tot són cartells que formen part de la col·lecció de Jaume Josa, aficionat del cinema que des de ben petit col·lecciona cartells.

Vil·la Engràcia (Espluga) va ser la porta d’entrada del cinema a la Conca

La història del cinema a Montblanc i a la Conca també s’ha posat en valor amb el llibre Els nostre homes del diumenge que Pedro Nogales, Àlex Rebollo i José Carlos Suárez han publicat recentment.