[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6Z1jvnmsXdc]

El Gran Recapte d’Aliments ha arrancat aquest divendres arreu de Catalunya. L’edició d’aquest 2018 ha vingut precedida per la falta de voluntaris en diversos punts del territori, però, per exemple, l’Espluga n’ha estat una excepció, ja que enguany ha crescut la xifra de persones implicades situant-se al voltant de la trentena. El Gran Recapte se celebra aquest divendres i dissabte i al municipi les donacions es poden fer en 4 supermercats.

D’una banda, en destaca el projecte interdisciplinari de l’Institut Joan Amigó “Qui no té un all, té una ceba” pel qual alumnes de l’Aula Oberta de primer d’ESO estan treballant l’alimentació des de diversos punts de vista. Un dels apartats del treball és el Gran Recapte i, per aquest motiu, una desena de nois i noies han estat voluntaris aquest divendres. Abans d’aquesta jornada, els adolescents han rebut xerrades de col·laboradors del recapte per conèixer el funcionament de la cita solidària i, per exemple, els productes més necessaris. Els adolescents han fet cartells de promoció del Gran Recapte i també han organitzat una col·lecta al mateix centre escolar aquest dijous.

D’altra banda, l’increment de voluntaris també es deu a la incorporació de persones que no formen part de Càritas però que s’han implicat en la causa, segons ha explicat el rector de la Parròquia de l’Espluga, Marcus Vinicius Teixeira. El mossèn ha remarcat que tots els productes recaptats es quedaran a l’Espluga per repartir entre les persones que ho necessiten. Actualment, són vint les famílies que acudeixen als serveis de Càritas, el que suposa un centenar de persones ateses.

L’any passat a la Conca de Barberà, segons les entitats organitzadores, es van sumar unes 14 tones d’aliments i productes d’higiene.