La Mostra d’Art Jove arriba enguany a la seva 15 edició i ho fa projectant l’obra de la colomina Rosa Díaz a la Botiga del Sindicat de Vinaters de Montblanc. La nova exposició s’ha inaugurat aquest divendres compartint espai amb els vins d’Imma Soler del celler Mas de la Pansa i la música de Marc Cubero.

15 anys d’aparador per als joves artistes

La proposta de Díaz presenta pintura, escultura i instal·lació que defuig del realisme perquè prefereix convidar a l’espectador a la lliure interpretació de l’obra. D’una banda, del sostre del sindicat en pengen uns paraigües dels quals se’n desprenen diversos llibres. Amb aquest treball l’artista pretén fer un paral·lelisme entre els dos objectes per dir-nos com la literatura pot servir també d’aixopluc on refugiar-nos.

Rosa Díaz: «És la meva primera sortida al món»

La jove de Santa Coloma de Queralt també ens explica que és per a ella la ciutat, ho fa amb 4 quadres pintats amb múltiples tècniques. Segons l’artista, aquesta part de l’obra vol parlar de contaminació, brutícia, soroll o presses. D’altra banda, Rosa Díaz també mostra diversos envasos de guix a través dels quals observa la bellesa d’uns objectes banals i quotidians. Finalment, l’exposició es completa amb una peça formada de 51 pits que simbolitza la dona.

L’artista ha agraït la possibilitat d’exposar que li ha ofert l’Oficina Jove de la Conca de Barberà perquè assegura que pot ser bo per donar-se a conèixer.»És la meva primera sortida al món», ha expressat Díaz, qui es troba en una fase de formació i exploració. Sobre el seu estil, ha manifestat que «encara m’estic trobant, m’agrada experimentar, provar moltes coses, però encara no crec que tingui un segell propi».

ÀUDIO: Rosa Díaz explica la seva obra

L’exposició de Rosa Díaz en aquesta Mostra d’Art Jove es podrà veure fins al 16 de desembre. Al llarg d’aquests 15 anys  un total de 17 joves de la Conca han pogut donar a conèixer la seva obra. Els estils artístics han estat gairebé tots representats: pintura, gravat, instal·lació, escultura, acrílic sobre tela i sobre fusta, tècnica mixta, forja artística, joieria i orfebreria d’alumini, mural i talla, fotografia artística i stencil, joieria artística i pintura mural.