La comunitat educativa reclama aquest dijous que es reverteixin les retallades i millorin les condicions laborals dels professionals i els estudiants exigeixen una rebaixa de les taxes universitàries. A la Conca de Barberà el seguiment per part del professorat ha estat escàs, mentre que l’alumnat més nombrós que s’ha sumat a la crida ha estat el de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.

A l’institut montblanquí un 95% de l’alumnat de 3 i 4 d’ESO, batxillerat i formació professional ha secundat la vaga, però només un professor s’hi ha sumat. Als instituts de Joan Amigó de l’Espluga i Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt també només ha fet vaga un docent de cada centre i l’alumnat d’ESO no s’hi ha adherit. A l’Espluga sí que han fet vaga una vintena d’estudiants del grau d’FP de Sistemes microinformàtics i xarxes. D’altra banda, a l’Escola Martí Poch de primària han seguit la vaga tres professors.

La vaga d’ensenyament s’ha sumat aquest dijous als col·lectius de Bombers i personal sanitari dels CAP també en protesta per aconseguir millores de finançament. En el cas del professorat, les demandes principals són que es redueixin les ràtios d’alumnat per aula, passar dels contractes d’un terç de jornada a mitja, la necessitat de més personal per atendre la diversitat, la consolidació del personal temporal.