El Museu de la Vida Rural acull aquest dissabte al matí la Jornada Sàpiens que analitzarà l’impacte de la climatologia en diferents moments històrics. Començarà a les 10 del matí i, fins a dos quarts de 2 del migdia, proposarà ponències de persones especialitzades en història i climatologia.

El tret de sortida serà amb una xerrada sobre l’impacte del canvi climàtic a l’edat mitjana, a càrrec de les especialistes en història medieval i investigadores de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals, Maria Soler i Delfi Nieto. El matí seguirà a les 11 amb el professor d’Història Moderna a la Universitat de Barcelona i investigador associat a l’Institut Català de Ciències del Clima, Mariano Barriendos, que oferirà una ponència sobre la variabilitat climàtica a Catalunya els darrers segles.

L’historiador i comissari de l’exposició “Dust Bowl” del Museu de la Vida Rural, Àlex Rebollo, serà l’encarregat de cloure la jornada precisament amb el cas del Dust Bowl durant la Gran Depressió coincidint amb les darreres setmanes de la mostra temporal del MVR.

L’entrada a la jornada és gratuïta i està organitzada per la revista Sàpiens amb l’objectiu de posar en valor la relació
indissociable que històricament han tingut la història i el clima. Alhora, juntament amb l’exposició, també es vol reflexionar sobre l’augment d’aquests fenòmens en els darrers anys.