[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cojiAU-dFyQ]

El grup de l’oposició a l’Ajuntament de l’Espluga, Som Espluga, presentarà al Ple Municipal d’aquest dijous una moció en què demana que es faci un estudi del parc d’habitatge disponible a la vila per tal d’impulsar polítiques d’habitatge per frenar el despoblament. 

El grup municipal assenyala que en els darrers 4 anys l’Espluga ha perdut 140 habitants i remarca que una de les principals preocupacions al territori és la dificultat d’accés a habitatge assequible. A més a més, l’oposició considera que el govern de Convergència i Unió no ha fet cap tipus de política en aquest àmbit.

La dificultat d’accés a l’habitatge, una preocupació compartida a la comarca

La moció que es sotmetrà a votació aquest dijous demana que es faci un cens dels habitatges buits i que es creï una comissió per incentivar l’oferta integrada per tècnics i representants dels grups polítics. El text també insta a la regidoria d’habitatge que informi als propietaris de l’existència de la borsa comarcal i que s’expliquin les bonificacions sobre la taxa urbanística per reformar habitatges. L’oposició recorda que als pressupostos d’enguany hi ha una partida de 4.000 euros per aquestes accions que encara no s’ha gastat i demana que de cara a l’any vinent s’incloguin 25.000 euros per a polítiques d’habitatge.