Els professionals dels Centres d’Atenció Primària han arrancat aquest dilluns la vaga de cinc dies convocada pel Sindicat Metges de Catalunya per reclamar que els metges atenguin un màxim de 28 persones per dia. Segons ha pogut saber l’emissora, aquest matí el seguiment a la Conca de Barberà ha estat del 100% al CAP de Montblanc i, així, només s’han ofert serveis mínims als consultoris de la capital de la comarca i a l’Espluga.

Els líders sindicals han començat la jornada amb una concentració a primera hora davant l’edifici de serveis de l’Institut Català de la Salut a Tarragona, mentre que més tard s’ha traslladat la mobilització a Barcelona. Al Camp de Tarragona la vaga afecta a la majoria de CAPs i consultoris locals de l’Institut Català de la Salut i centres sociosanitaris de GIPS. L’activitat als centres de Montblanc i l’Espluga ha estat com els dies de guàrdia i l’activitat dels altres consultoris s’ha derivat cap aquests dos municipis de referència.

Ampli seguiment al Camp de Tarragona

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3PT8gnEO7QA]

Els professionals reclamen la fi de les retallades a sanitat i que els metges puguin disposar de més temps per a cada pacient, ja ara asseguren que diàriament poden arribar a atendre una quarantena de persones. Per ara la vaga s’ha convocat per cinc dies, mentre segueix la mediació entre el sindicat de metges i l’Institut Català de la Salut. Una reunió que ahir va acabar sense acord i es reprèn aquesta tarda. Pel que fa al seguiment de la vaga, el sindicat el situa en el 66% i del 77% a la concertada al Camp de Tarragona, mentre que l’ICS aquesta tarda ha fixat el seguiment en un 40% i sense provocar incidències importants.