[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mMg_irzLgTY]
L’Espluga FM Ràdio ha complert un dels seus reptes més importants, arribar a tota la Conca de Barberà a través de la TDT, oferint als seus oient un nou canal d’emissió regular més enllà del 107.4 de la FM i l’emissió per internet. L’aposta arriba també a la resta de comarques del Camp de Tarragona, gràcies a l’acord amb TACOALT, el consorci per la TDT del Tarragonès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, al qual s’ha adherit l’Ajuntament de l’Espluga.

El moment en què els representants municipals, de l’EFMR, l’Espluga Audiovisual i Tac12 han activat oficialment el nou canal de ràdio a la TDT (Foto: Patrícia València)

En un acte als estudis de l’Espluga FM Ràdio, les autoritats municipals i els responsables de l’Espluga FM Ràdio, Tac12 i l’Espluga Audiovisual han activat de forma oficial, aquest dissabte 24 de novembre, les emissions del nou canal. A partir d’ara, l’EFMR podrà escoltar-se per televisió en una àrea de més de 500.000 habitants, conjuntament amb la resta d’emissores de titularitat pública del territori, en emissió per TDT des del 2009.

ÀUDIO: El coordinador de l’EFMR, Gerard Bosch, parla de les noves possibilitats que dona el canal

A l’acte hi han assistit l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, acompanyat pel regidor de Comunicació, Jordi Torre i la resta de regidors dels diferents grups, el coordinador de l’Espluga FM Ràdio, Gerard Bosch, el president de l’Associació Cultural Espluguina per la Comunicació Local l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano i el director de TAC12, Xavier Abelló, a més de representants del teixit associatiu de l’Espluga i membres de l’equip de l’Espluga Audiovisual.

ÀUDIO: intervenció de l’alcalde de l’Espluga, David Rovira

ÀUDIO: intervenció de Xavier Abelló, director de Tac12

ÀUDIO: intervenció del regidor de Comunicació, Jordi Torre

Una nova marca

El nou canal neix amb una nova marca que a partir d’ara identificarà l’Espluga FM Ràdio: EFMR.cat Conca de Barberà. Aquesta nova nomenclatura no elimina, en cap cas, el nom original, sinó que li afegeix conceptes, com el .cat. Aquesta és la primera clau que mostra l’evolució que ha sofert el mitjà. A hores d’ara, l’EFMR ja no és només una ràdio, sinó un mitjà multimèdia que ofereix continguts de tot tipus a través del sistema multiplataforma.

L’altre concepte que s’afegeix és el de Conca de Barberà, l’àmbit real d’acció comunicativa i d’audiència del mitjà. Malgrat que les emissions del 107.4 de la Freqüència Modulada són estrictament al terme municipal de l’Espluga i zona d’influència, l’EFMR pot escoltar-se des de fa anys a tot el món a través d’internet. Els seus continguts d’interès comarcal arriben a tot arreu, i no es queden només en el localisme espluguí. El nou canal de ràdio per TDT, a més, consolida les opcions per escoltar els continguts radiofònics emesos en directe amb una nova plataforma regular, present a totes les cases, la televisió.

La nova marca EFMR.cat Conca de Barberà, simbolitza la nova aposta de l’emissora (Foto: Patrícia València)

L’aposta audiovisual

L’aposta audiovisual de l’Espluga FM Ràdio i la visió territorial de l’emissora municipal de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí s’han consolidat aquest 2018. El febrer passat el Consell d’Administració del Consorci de la Televisió Pública del Camp de Tarragona, TAC12, va aprovar inicialment l’ingrés de l’Ajuntament de l’Espluga al projecte televisiu supracomarcal. Des de llavors i fins la seva aprovació definitiva, l’Espluga FM Ràdio ha recuperat la seva producció audiovisual amb l’aportació de continguts informatius i d’entreteniment a TAC12 i al propi portal web. D’aquesta manera es consolida l’aposta multiplataforma del mitjà públic, arribant a tot tipus de perfils d’usuari, oient, espectador o lector, tant en l’emissió en directe com a la carta.

Control de realització de TAC12. (Foto: Xavier Lozano)
Control de realització de TAC12. (Foto: Xavier Lozano)

Una trentena de propostes, 45 veus

La programació que a partir d’ara l’Espluga FM Ràdio oferirà diàriament al nou canal de ràdio per a TDT inclourà la trentena de propostes diferents de continguts radiofònics que actualment produeix l’emissora pública de l’Espluga en col·laboració amb l’Espluga Audiovisual, amb la Xarxa de Comunicació Local i també amb Ràdio Montblanc. Una cinquantena de persones col·laboren en els diferents programes i projectes.

ÀUDIO: El president de l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano, destaca l’aposta per una ràdio multimèdia

La graella ofereix programació les 24 hores del dia, amb un informatiu diari de dilluns a divendres a les 11h, les 15h i les 19h, i un informatiu comarcal cada cap de setmana a les 13h i les 19h.

Destaquen els programes de la franja de les 12 del migdia, la de les 4 de la tarda i la de les 8 del vespre, amb apostes per l’educació, la gastronomia, la música, l’anglès, els viatges, les iniciatives socials o la cultura popular. Amb espai també per la política local, un cop al mes. La graella completa es pot consultar al web EFMR.cat on s’ofereixen a la carta tots els continguts radiofònics i televisius de la Conca de Barberà.