El paper de la dona i les seves lluites des de la Segona República i fins a la transició democràtica és el que es pot veure en l’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure” que acull el vestíbol del Consell Comarcal de la Conca a Montblanc fins aquest 30 de novembre. Es tracta d’una de les propostes que el SIAD de la comarca ha organitzat en el context del 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

La mostra, organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, està formada per 17 plafons que combinen fotografies històriques, cartells i text explicatiu. Cronològicament, es divideix en quatre etapes compreses entre el 1931 i el 1978, tot plegat des de l’òptica de les dones i la lluita per guanyar drets.

“La segona República: una oportunitat”, “Quan la vida perd valor. La guerra civil”, “Quan viure és sobreviure. Franquisme” i “Construint la democràcia” són les quatre parts de l’exposició.