Montblanc acull aquest diumenge la primera edició de la Gala Adifolk, una iniciativa que vol reviure l’activitat feta durant l’any i premiar les federacions, grups i personalitats més destacades. L’organització només ha desvetllat un dels premis, en concret el de la Personalitat de l’Any 2018 que serà per Lluís Puig, conseller durant el govern de Puigdemont i ara exiliat a Brussel·les.

La Gala de l’Any d’Adifolk, en directe per TAC12

L’antiga església de Sant Francesc de Montblanc es convertirà a partir de les 6 de la tarda en l’escenari central de la cultura popular catalana. El president de l’Associació per la difusió del folklore (Adifolk), el montblanquí Ivan Besora, ha destacat que els reconeixements seran el plat fort d’un acte que arrancarà projectant la cultura popular montblanquina, com si es tractés de la Festa Major, amb la participació de 14 entitats del municipi, d’un total de 17 grups participants. Entre d’altres, la gala també recordarà l’activitat de tot aquest 2018 i comptarà amb diversos parlaments.

Escolta l’entrevista al president d’Adifolk, Ivan Besora (aquí)

A més a més de desvetllar la federació i el grup guanyador del premi del 2018, també s’anunciarà quina ciutat acollirà el 32è Aplec Internacional d’Adifolk. Després de l’experiència enguany a Washington, Ivan Besora ha avançat que la pròxima trobada serà al nord d’Europa. En l’entrevista al programa Terra de Festa, el president també ha explicat que l’acte tindrà un format teatral.

La primera edició d’aquesta gala se celebra a Montblanc amb motiu de la capitalitat de la sardana que exerceix aquest 2018. L’acte serà retransmès en directe per TAC12.